• Jouw webwinkel voor smart home in BelgiëJouw webwinkel voor smart home in België
  • Meer dan 1.000.000 tevreden klantenMeer dan 1.000.000 tevreden klanten
  • Alle producten zijn zorgvuldig door tink getestAlle producten zijn zorgvuldig door tink getest

Categorie

Ecosystemen

Prijs (€)

Min
Max

Merken

Compatibiliteit

Lichtsterkte (lm)

Materiaal behuizing

Functies

Kleur licht

Fitting

Aantal lampen

Binnenverlichting

Smart lampen en slimme verlichting voor in huis

De bureaulamp of de wandlamp in de gang bedienen met je smartphone of met een spraakopdracht? Geen probleem met slimme verlichting, ook wel smart verlichting genoemd. Verander de kleur van je lampen, pas de helderheid aan of stel slimme automatiseringen in. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je verlichting naar wens aan te passen.

Filter
...

Introductie tot slimme verlichting

Smart verlichting is een geavanceerde manier om je huis te verlichten met behulp van innovatieve technologie. In tegenstelling tot traditionele verlichtingssystemen biedt slimme verlichting een breed scala aan voordelen en functies die zorgen voor meer controle, flexibiliteit en energiebesparing. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze bij de aanschaf van slimme lampen, bieden we hier uitgebreide informatie over wat slimme verlichting is en hoe het functioneert.

Wat is slimme verlichting?

Smart verlichting, zoals de naam al doet vermoeden, verwijst naar verlichtingssystemen die verbonden zijn met een draadloos netwerk en op afstand kunnen worden bediend en geautomatiseerd. Deze verlichtingssystemen maken gebruik van geavanceerde technologie, zoals ledlampen en smart home-apparaten, om de verlichting in je huis aan te sturen. Het belangrijkste kenmerk van slimme verlichting is de mogelijkheid om de intensiteit, kleur en planning van de verlichting aan te passen via een smartphone, tablet of spraakopdrachten.

Hoe werkt slimme verlichting?

Slimme verlichting werkt via draadloze communicatieprotocollen zoals wifi of Bluetooth. Je kunt lampen koppelen aan een app op je smartphone of een spraakassistent, waardoor je de kleur, helderheid en planning kunt aanpassen, evenals bediening op afstand, geautomatiseerde scènes en integratie met andere slimme apparaten.

 Philips Hue slimme verlichting

Wil je je binnenverlichting naar een hoger niveau tillen?

Lees dan ons blogartikel

Verschillende soorten binnenverlichting

Lichtbronnen

Smart home verlichting voor binnen is beschikbaar voor alle gangbare fittingen. De ledlampen met E27- of E14-fitting zijn op het eerste gezicht nauwelijks te onderscheiden van gewone lichtbronnen, waardoor ze overal onopvallend geïnstalleerd kunnen worden. Hetzelfde geldt voor de slimme ledspots met GU10 fitting. Je kunt dus elke lamp upgraden naar een slimme lamp. Op deze manier zorg je niet alleen voor meer comfort in je smart home, maar bespaar je ook energieverbruik, omdat je lampen niet onnodig zullen branden en automatisch uitschakelen op een bepaald tijdstip.

Ledstrips

Slimme ledstrips zijn bijzonder geschikt voor indirecte verlichting. Plak de strips gewoon op de achterkant van je kast of TV en creëer een sfeervolle ambiance.

Lampen

Naast lichtbronnen zijn er ook volledige, kant-en-klare lampen beschikbaar met dezelfde functies als de lichtbronnen. Plafond-, wand-, tafel- en vloerlampen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van modern minimalistisch tot echte eyecatchers.

Ledpanelen

Deze panelen zijn in allerlei vormen verkrijgbaar. Klik ze aan elkaar vast om hele oppervlakken te verlichten en om schitterende mozaïeken te creëren. De slimme ledpanelen zorgen voor unieke effecten door middel van verschillende kleuren en daardoor kunnen de slimme ledpanelen echte blikvangers zijn. Bedien ze heel eenvoudig via de app of in combinatie met een slimme speaker ook met je stem. Je kunt de ledpanelen daarnaast uitbreiden om op maat gemaakte wanddecoratie te vormen die in iedere kamer past en voor nog meer sfeer zorgt.

 Philips Hue slimme verlichting

Voordelen van binnenverlichting in je smart home

Tijdschema’s en scenario’s

Automatiseringen en timers regelen de verlichting gedurende de hele dag, zonder dat je genoodzaakt bent zelf de verlichting te bedienen.

Simuleer je aanwezigheid

Wanneer er niemand aanwezig is in je huis is het belangrijk om de kans op inbraak te verkleinen. Met aanwezigheidssimulatie wek je de indruk dat er iemand thuis is en zal er minder snel worden ingebroken.

Gekleurd of wit licht

Kies de juiste tint of kleur voor iedere gelegenheid. Binnenverlichting in je smart home biedt je een breed scala aan verschillende wittinten en kleurverlichting.

Energie besparen

Het automatiseren van je verlichting in je smart home kan je helpen energie te besparen. Je hoeft niet meer onnodig de verlichting te laten branden en hebt ook op afstand de mogelijkheid deze uit te schakelen.

Bediening via app of spraak

Bediening via de app is zeer intiütief en gemakkelijk, maar spraakbediening kan vrijwel moeiteloos. Het enige wat je nodig hebt is een spraakassistent en je eigen stemgeluid.

Geofencing

Wanneer je toestemming geeft aan de app die je slimme binnenverlichting beheert, kan deze je locatie bijhouden. Zo kan de verlichting in- en uitschakelen op basis van je locatie.

Veelgestelde vragen over binnenverlichting

Het installeren van slimme binnenverlichting is zo gepiept. Lichtbronnen schroef je simpelweg in de fitting, ledstrips en ledpanelen bevestig je eenvoudig met de plakstrip op de achterkant. Bij kant-en-klare lampen hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken. Een eventuele bridge sluit je aan op netstroom en verbind je vervolgens via de app met je wifi-netwerk. De app zoekt naar alle beschikbare lampen, die je dan alleen nog maar hoeft toe te voegen. Dan kun je de verlichting gaan bedienen met je smartphone. Het hele proces duurt minder dan 10 minuten.

Een lamp die rechtstreeks of via een bridge in verbinding staat met een wifinetwerk, kun je overal ter wereld met een werkende internetverbinding bedienen. Daarnaast kun je gebruik maken van tijdschema’s, scenario’s en meer slimme functies. Een Bluetooth-lamp beschikt over basisfuncties als het veranderen van de tint en kleur van het licht en in- en uitschakelingen. Daarnaast kun je deze enkel binnen Bluetooth-bereik (enkele meters) bedienen.

Slimme binnenverlichting kan niet alleen worden bediend via je smartphone of met je stem en slimme speaker, maar ook via apart verkrijgbare slimme lichtschakelaars. Deze zijn ofwel rechtstreeks verbonden met het wifi netwerk, via Bluetooth met de lichten zelf of met de bridge. Als je je bestaande lichtschakelaars wilt vervangen door slimme schakelaars, kun je het beste gebruik maken van inbouwschakelaars, die je net als gewone lichtschakelaars moet installeren. Er zijn echter ook draadloze varianten beschikbaar.

Gratis expertadvies

Onze smart home experts adviseren je graag over individuele smart home oplossingen

Maak nu een afspraak
Gratis verzendig en retour

Je betaalt geen verzendkosten. De bedenktijd bedraagt 14 dagen na ontvangst.

Kwaliteitsgarantie

Bij KPN en tink staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Wij verzekeren dat alle producten naar behoren functioneren.